فهرست خبر
نمایش جزئیات
خواص فوق العاده گل گاوزبان

خواص فوق العاده گیاه گل گاوزبان

 

گیاه گاوزبان به عنوان یکی از غنی‌ترین منابع اسیدهای چرب اصلی بشمار می‌رود بطوریکه از آن به عنوان غنی‌ترین منبع شناخته‌شده برای (Gamma Linoenic Acid (GLA در نزد بشر معرفی شده‌است. گل گاوزبان یک گیاه علفی یک ساله‌است که از اردیبهشت تا شهریور گل می‌دهد.

گل گاو زبان از گیاهان دارویی بسیار مهمی است که دارای خواص درمانی فراوانی می باشد. از گذشته تا کنون ایرانی ها به خواص گل گاو زبان آشنا هستند و برای بهره بردن از خواص درمانی این گیاه گل ها و برگ های گل گاو زبان را خشک می کنند و از آن برای تهیه چای و دمنوش و عرق گل گاو زبان استفاده می کنند. اگر شما از خواص این گیاه فوق العاده بی خبرید ، با مطالعه این بخش از عطارکده با فواید بی نظیر آن آشنا شوید.

 

آشنایی با گیاه گل گاو زبان

گل گاوزبانگیاهی علفی و یک ساله است که ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتی متر می رسد، ساقه آن شیاردار و خاردار و برگ های آن ساده و مخملی، و پوشیده از تارهای خشن است که هنگام چیدن گیاه، گزیدگی ملایمی در دست ها احساس می شود. این گیاه خودرو است که در دامنه کوه های البرز می روید و دارای گونه های زیادی است. بخش مصرفی گیاه برگ ها و گل های آن است.

 

طبیعت گل گاو زبان

طبیعت گل گاوزبان گرم و تر است و این گیاه سرشار از آنتی اکسیدان، فلاونوئید، آنتو سیانین، اسید گاما لینولئیک، کولین، ویتامین های B، ویتامین C، منیزیم، کلسیم، آهن و پتاسیم می باشد.برای بهره بردن از خواص درمانی این گیاه گل ها و برگ های گل گاو زبان را خشک می کنند و از آن برای تهیه چای و دمنوش و عرق گل گاو زبان استفاده می کنند.

 

خوردن گل گاو زبان

 

فواید بی نظیر گل گاو زبان

برای این گیاه، فواید زیادی نام برده اند که مهم ترین آن ها عبارت است از:

 

پیشگیری از نوسان های خلقی مرتبط با یائسگی

زنان یائسه که دچار نوسانات خلقی هستند می توانن به جای استفاده از درمان های هورمونی از مکمل های گل گاوزبان استفاده کنند.

گل گاو زبان یک تقویت کننده اعصاب و روان

دمنوش گل گاو زبان تقویت کننده اعصاب و روان و حواس پنجگانه، و نشاط آور است واختلال حواسرا درمان می کند.

 

گل گاو زبان برای اعصاب

 

درمان سرماخوردگی، تنگی نفس با گل گاو زبان

 

دمنوش گل گاو زبان به همراه کمی لیمو عمانی، عسل برای درمان سرماخوردگی، تنگی نفس و گلودرد، مفید است. این دمنوش سرفه های فصل سرما را درمان می کند و به صورت مرهمی قوی عمل خواهد کرد.

گل گاوزبان ، سرفه های مزمن، وقفه های تنفسی و آسم های خفیفرا درمان می کند و می توان گیاه گل گاوزبان را با بابونه، سنبل الطیب، شقایق مخلوط نموده و دم کرده حاصل از این چند گیاه را روزی 3-2 بار برای درمان سرفه های خشک بنوشید.

 

درمان وسواس با گل گاو زبان

برای امراض سوداوی، وسواس و خفقان بهتر است از گل گاو زبان استفاده کنید.

گل گاو زبان برای درمان بیماری های دهان

برگ تازه گل گاو زبان جوش های چرکین دهان اطفال، برفک، سستی بیخ دندان را درزمان می کند و برای رفع حرارت دهان موثر است.

 

گل گاو زبان برای پیشگیری از سرطان

یکی از خواص گل گاو زبان ضد سرطان بودن آن است.گل گاو زبان دارای منیزیم بوده و از سرطان پیشگیری می کند. سرطان های مختلف مثل پروستات، پستان و کبد می توانند با مصرف گل گاوزبان درمان شوند.

ضد روماتیسم

گل گاو زبان به دلیل دارا بودن «آلکوالویید» می تواند ضد حساسیت، ضد روماتیسم و ضد التهاب باشد.

خواص گل گاو زبان در روزهای گرم

ریختن برگ های تازه گل گاو زبان در سالاد ، و خیساندن گل های تازه این گیاه در آب و مخلوط آن با آب لیمو و شکربرای روزهای گرم بسیار نشاط انگیز و خنک کننده است.

 

خاصیت گل گاو زبان

 

فواید گل گاو زبان برای پوست

عُصاره برگ گل گاوزبان ، ترکیبی نرم کننده برای پوست خشک و برطرف نمودن خارش های پوستی است . افشره برگ گل گاوزبان با مقدار مساوی آب برای خشکی و یا خارش پوست و درمان جوش های عصبی روی پوست مفید است و آن را می توان روی جوش ها مالید.

 

خواص گل گاوزبان برای مو

مالیدن روغن گل گاوزبان به سرتان سبب کاهش بسیاری از مشکلات پوست کف سر و مو می شود.

 

گل گاو زبان برای درمان فولیکولیتیس

گل گاوزبان راه درمانی برای فولیکولیتیس است که در آن فولیکول های موی تان در اثر عفونت ملتهب می شوند و آسیب می بینند، و مو دچار ریزش می شود.

نمایش جزئیات
بهترین آرام بخش اعصاب

این روزها مواردی که آرامش ما را به هم نزند کم نیستند! ولی آنچه مهم است، مهارت و قدرت مبارزۀ شما، برای رسیدن به آرامش است. حتماً شما هم به‌عنوان شوالیه‌های مبارزه با عوامل مختل‌کنندۀ آرامش، راه‌هایی مثل گوش دادن به موسیقی، نفس عمیق کشیدن، ورزش و پیاده‌روی، سفر و طبیعت‌گردی، عشق ورزیدن، تمرین‌های ذهنی و حتی داروهای آرام‌بخش را امتحان کرده‌اید. اما امروز با شما هستیم تا بتوانیم تعدادی از بهترین راهکارهای طب سنتی و داروهای گیاهی آرام‌بخش اعصاب و روان را باهم بررسی کنیم. استفاده از داروهای گیاهی برای آرامش اعصاب جایگزین خوبی برای قرص‌های آرام‌بخش است.

استرس ، اضطراب ، اعصاب نا آرام و .. واژه هایی نه چندان غریبه برای انسان های جوامع امروزی که فاکتورهای استرس زای بسیاری را اطراف خود دارند ودرک می کنند نیست ولی مشکل غیرقابل رفعی هم نیست چرا که به دلیل پیشرفت علم در طب مدرن و طب سنتی راه و روش های بسیاری به عنوان راه حل و دارو برای رفع عوارض استرس و آرام اعصاب و روان شناخته و تجویز می شود و در این دنیا پر از خط و خش اعصاب هرکسی برای رسیدن به آرامش روان راهی را انتخاب می کند.

 

در میان روش های گوناگون تسکین اعصاب طب سنتی که در این بخش از سلامت عطارکده معرفی می کنیم جایگاه خاصی دارد .نسخه های طبیعی برای رسیدن به آرامش اعصاب و روان شامل دمنوش ها و داروهای گیاهی هستند که در این بخش به معرفی چند دمنوش موثر و فوق العاده برای آرامش اعصاب و روان خواهیم پرداخت ؛

می دانید که هر داروی آرامبخش عوارض خاص خودش را دارد در حالی که دمنوش آرامش بخش اعصاب و روان موثر ترکیباتی گیاهی دارد که بدون نگرانی از عوارض می توان آن را مصرف کرد.

 

    

 

نوشیدن دم نوش های گیاهی به شدت برای افرادی که می خواهند به طور طبیعی سلامتی خود را بهبود ببخشند، توصیه می شود.برخلاف قهوه و چای استاندارد (سیاه، سبز و غیره)، اغلب چای های گیاهی شامل کافئین نیستند.

بیشتر چای های گیاهی، انواعی از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و مواد مغذی دیگر را به بدن ارائه می دهند، اما این ویژگی ها به گیاهان و گل هایی که انتخاب می کنید، بستگی دارد.

 

دمنوش آرامش اعصاب و روان

فواید سلامتی مشترک شامل آرامش بدن و ذهن، کمک به اختلالات خواب، کاهش درد، کاهش تورم، محافظت در برابر بیماری های معمول، تقویت سیستم گوارشی، تقویت بدن و تحریک عملکرد شناختی است.

دمنوش افزایش سیستم ایمنی بدن

تحریک کننده های سیستم ایمنی، با آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها، به جلوگیری از عفونت، محافظت در برابر استرس اکسیداتیو، و کاهش خطر بیماری مزمن کمک می کنند. دم نوش های مفید برای این مورد شامل زنجبیل و ریشه شیرین بیان است.

دمنوش کاهش مشکلات خواب

برخی از انواع چای ها قادر به تعادل سطوح انتقال دهنده عصبی، کاهش اضطراب و ترویج خواب از طریق اثرات آرام بخش هستند.بهترین دم نوش ها، برای مشکلات خواب شامل سنبل الطیب، ریشه کاوا، بابونه و اسطوخدوس است.

نمایش جزئیات
چه ترکیبات گیاهی برای "درمان کرونا در طب سنتی" استفاده می‌شود؟

چه ترکیبات گیاهی برای "درمان کرونا در طب سنتی" استفاده می‌شود؟

به‌عنوان یک پزشک طب کلاسیک می‌گویم افتخاری که ما باید در طب سنتی از آن یاد کنیم این است که ما همچنان از همان نسخه‌هایی که از روز دوم اسفند ــ زمانی که با نخستین بیماران کرونایی مواجه شدیم ــ تجویز می‌کردیم، با تغییرات بسیار کوچک استفاده می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر "محمد فصیحی دستجردی" پزشک متخصص عفونی و متخصص طب سنتی در برنامه "انارستان" درباره تغییر رفتار ویرس کرونا اظهار کرد: طب سنتی علائم رفتارهای بدن را نسبت به عفونتها و بیماریهای مختلف توضیح می‌دهد.

وی افزود: طب سنتی می‌گوید بیماری در فصلهای مختلف تغییر حالت می‌دهد مثلاً آبله‌مرغان در بهار که دارای مزاج گرم و تر است و در کودکان که دارای مزاج گرم و تر هستند، بروز می‌کند اما همین بیماری به‌اسم زُونا در بزرگسالان و در فصل پاییز به‌وجود می‌آید که مزاج فصل، سرد و خشک است و افراد مسن نیز دارای مزاج سرد و خشک هستند.

فصیحی دستجردی ادامه داد: کرونا در فصل بهار به‌شکل کاوازاکی که نوعی بیماری پوستی بود خودش را نشان داد و ما همان موقع اعلام کردیم که جای نگرانی نیست زیرا که ویروس همان ویروس است و فقط با توجه به تغییر فصل، علائم جدید از خودش نشان داده است.

این متخصص عفونی تصریح کرد: به‌عنوان یک پزشک طب کلاسیک می‌گویم افتخاری که ما باید در طب سنتی از آن یاد کنیم این است که ما همچنان از همان نسخه‌هایی که از روز دوم اسفند ــ زمانی که با نخستین بیماران کرونایی مواجه شدیم ــ تجویز می‌کردیم، با تغییرات بسیار کوچک استفاده می‌کنیم؛ فقط چون در این فصل، این ویروس علائم گوارشی می‌دهد، داروهای گیاهی گوارشی نیز تجویز می‌کنیم.

وی گفت:زنجبیل، سرخارگل و زوفا، داروهایی هستند که از همان ابتدای ظهور این ویروس در پروسه درمان مورد استفاده قرار گرفته‌اند و همچنان نیز با توجه به تغییر فصل با کمی تغییرات جزئی، تجویز می‌شوند.

فصیحی متذکر شد: ما پروتکلها را به وزارت بهداشت دادیم و مجوز اخلاق این داروها را هم گرفتیم و برای بیمارانمان هم تجویز کردیم همچنین مقاله‌های زیادی برای مجلات مختلف ارسال کردیم که مورد قبول آنها قرار گرفت اما ممکن است سال‌ها طول بکشد تا در نوبت چاپ قرار بگیرند.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در ایران واکسن کرونا ساخته می‌شود، گفت: ما به جوانهای خودمان اعتماد داریم یعنی به تمام افرادی که در شرکت‌های دانش‌بنیان کار می‌کنند اعتماد کامل داریم؛ اگر در طب سنتی هم به واکسن تاخته می‌شود، منظور واکسنهای وارداتی و مشکوک است؛ مافیای دارو در جهان بسیار عظیم است و این باعث شده است بسیاری از پزشکان به اثربخشی و عوارض آنها بدبین باشند.

فصیحی دستجردی ادامه داد: ما در کرونا ایمنی‌بخشی نداریم یعنی اگر کسی مبتلا به کرونا شود، ممکن است چند ماه بعد نیز دوباره مبتلا شود مانند کزاز که اگر فردی یک بار کزاز بگیرد، باز هم ممکن است به این بیماری مبتلا شود.

این متخصص عفونی ابراز کرد: برای ساختن واکسن کزاز، آنتی‌ژن کزاز را با یک پروتئین بزرگتر ترکیب کردند که این باعث می‌شود تا بدن بیشتر تحریک شود و مدتها به این بیماری مبتلا نشود؛ کرونا نیز به همین صورت است و آنتی‌بادی‌ای که در بدن ایجاد می‌کند دو تا سه ماه تأثیرگذار است و پس از آن احتمال ابتلا افزایش می‌یابد.

وی متذکر شد: اما آنفلوآنزا، ویروسی است که ژن آن دائم تغییر می‌کند؛ این مسئله باعث می‌شود ساخت واکسن آنفلوآنزا امکان‌پذیر نباشد اما ژن کرونا تغییر نکرده است و اگر با یک پروتئین بزرگتر ترکیب شود، می‌تواند بدن را در مقابله با ابتلا به این ویروس مقاوم کند.

آنتی‌بادی چگونه کرونا را درمان می‌کند

فصیحی تصریح کرد: وقتی فردی بدنش با ویروس تماس پیدا می‌کند، آنتی‌بادی در بدن او بالا می‌رود؛ با اهدای پلاسما، بخش آنتی‌بادی را از خون جدا و به فرد مبتلا تزریق می‌کنند؛ این عمل باعث می‌شود آنتی‌بادی با ویروس مقابله کند و آن را از بین ببرد اما همان‌طور که گفته شده است، این درمان دائمی نیست و احتمال ابتلا همچنان وجود دارد؛ نکته قابل توجه، هزینه بالای این روش درمانی است که بسیار زیاد است در حالی که نسخه‌های درمانی طب سنتی با هزینه‌ای بسیار پایین‌تر قادر به درمان این بیماری هستند.

زنجبیل چطور به درمان کرونا کمک می‌کند؟

وی متذکر شد: از آنجا که مزاج این ویروس سرد است، ما برای درمان بیماران کرونایی از "زنجبیل" استفاده کردیم و تحقیقات علمی بسیار زیادی درباره این گیاه انجام شده است.

فصیحی دستجردی اضافه کرد: خواص زنجبیل در درمان بیماریهای ریوی است؛ به همین دلیل است که از گیاهان دیگری که مزاج گرم دارند استفاده نشده است؛ اثربخشی زنجبیل خارج از اثربخشی مزاجی آن است و اگر بیماری، دچار خارش شود، با عرق شاهتره کمی مزاج او را تعدیل می‌کنیم.

این متخصص عفونی خاطرنشان کرد: در درمان کرونا مصرف زنجبیل به‌صورت حب صورت می‌گیرد زیرا دمنوش زنجبیل حساسیت ایجاد می‌کند؛ خصوصاً در تابستان که تشدید هم می‌شود.

نمایش جزئیات
همه چیز را درباره آویشن بدانید

همه چیز درباره آویشن

آویشن نیز نظیر دیگر گیاهان دارای مصارف داروئی و آشپزی می باشد و همچنین از ترکیب برگها و روغن این گیاه با سایر گیاهان داروئی در درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.

این گیاه دارای ساپونین، فلاون‌ و تانن نیز است که از مهمترین تركیبات آن به شمار می روند. به طور کلی باید گفت آویشن، گیاه علفی از خانواده نعناعیات است.

طبع و مزاج این گیاه گرم و خشک است، بنابراین اگر این گیاه به فردی تجویز شود که طبع گرمی دارد یا به طور مداوم از آن مصرف کند می تواند اثرات خشکی و گرمی در فرد باقی بگذارد. از این رو گیاه آویشن برای افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، مانند صفراوی ها مضر است. بیشترین کارکرد آن در طب سنتی مربوط به درمان بیماری های دستگاه تنفس می شود، این گیاه می توانند ریه ها را تقویت کند، ضد سرفه و خلط آور خوبی است، یعنی یک نوع محلل بوده که در دفع اخلاط ریه به ما کمک می کند.

البته آویشن را نباید افرادی که دچار تب هستند، استفاده کنند. اگر افرادی که دچار این عارضه هستند آویشن مصرف کنند، میزان تب در آنها افزایش خواهد یافت. به طور کلی بهتر است کودکان زیر دوسال از آن استفاده نکنند، زیرا به طور ذاتی مزاج این گروه سنی گرم است؛ همچین بافت بدن آنها ظریف بوده و نفوذپذیری داروها در بدن آنها زیاد است، بنابراین ممکن است سلامت آنها را مختل کند.

البته شربت و داروهایی مانند تیمکس که در بازار وجود دارد، از آن جهت که بسیار رقیق است حتی اگر میزان بالایی توسط فرد مصرف شود به طور معمول عوارض خاصی نخواهد داشت. اگرافراد دچار التهاب در بدن خود هستند، نباید این گیاه برای آنها تجویز شود، علاوه بر این اگر آویشن خشک روی پوست کشیده شود، به ویژه افرادی که پوست خشک دارند یا مستعد برای ابتلا به آکنه هستند موجب التهاب پوستی در آنها خواهد شد.

آویشن باغی که امروزه در تولیدات فراورده های دارویی کاربرد زیادی دارد دارای مواد موثر زیادی است، به عنوان نمونه می توان به تیمول، كارواكرول اشاره کرد که بر ترشح هیستامین و استیل كولین تاثیر گذار بوده و نقش ضدانقباضی آن به اثبات رسیده است. همچنین تیمول و کاروانول مواد موثره ترکیبات فنولی موجود در گیاه آویشن است که ترکیبات ضد عفونی کننده و بسیار مفیدی هستند.

علاوه براین خاصیت ضد قارچی، میكروبی و انگلی این گیاه مشخص شده است براین اساس از آن به عنوان محلول شستشوی دهان در مواجه با عفونت لثه بهره گرفته می شود که این کارکردها نیز مربوط به وجود تیمول و کارواکرول یا همان تركیبات فنولی در آن است، به همین دلیل این دو از مهمترین ترکیبات گیاه آویشن با اثرات دارویی و درمانی به شمار می روند.

 خواص آویشن:

بر اساس بعضی مطالعات دیگر، احتمالا استفاده از عصاره یا روغن آویشن به همراه روغن رزماری و سدر می تواند در کاهش ریزش مو موثر باشد.
مصرف همزمان روغن آویشن در ترکیب با روغن ماهی و ویتامین E و روغن “حشیش الحمار” ، می تواند علائم بیماری حرکت (ماشین گرفتگی) را بویژه در کودکان، بهبود ببخشد.
همچنین ممکن است آویشن در درمان موارد زیر هم موثر باشد:
از آویشن برای درمان مشکلاتی نظیر، برونشیت، سیاه سرفه، گلو درد، ناراحتی معده، اسهال، نفخ شکم و اختلالات پوستی استفاده می شود.

– در صورتی که آویشن را به صورت مستقیم در دهان قرار دهید، این عمل به رفع زخم دهان، تورم لوزه ها و بوی بد دهان کمک می کند.

– روغن آویشن در درمان عفونت های باکتریایی و قارچی گوش تأثیر دارد.

– یک لیوان جوشانده آویشن حاوی میزان بسیار زیادی از آنتی اکسیدان ها می باشد.

– جوشانده آویشن تا حد زیادی در درمان و التیام سرفه ها کمک می کند.

– جوشانده آویشن برای درمان سوء هاضمه مفید است.

– آویشن حاوی میزان بسیار بالای مواد معدنی ضروری برای بدن می باشد.

– آویشن در درمان بیماری مجاری تنفس فوقانی از قبیل برونشیت و آسم تاثیرات مفیدی دارد و برای معالجه سرفه و گلودرد استفاده می شود.

– جوشانده آویشن برایدرمان اسهال و پیچش روده بسیار توصیه می شود.

– چای دم کرده آن را نیز برای درمان عفونت گوش میانی، نفخ و تهوع استفاده می کنند،

– افرادی که دچار گرفتگی و دردهای عضلانی و مفصلی به خصوص روماتیسم هستند حمام آویشن برایشان بسیار مفید است.

–  آویشن یکی از بهترین داروهای گیاهی برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی خوابی مفید است و مصرف آن موجب کاهش فشارخون و چربی خون می شود.

 – آویشن ضدتشنج و ضد صرع و ضد نفخ بوده و برای تقویت بینایی و معده هم مفید است.

در طب سنتی از این گیاه به عنوان ضد اسپاسم، رفع تنگی نفس و سرفه و سوع هاضمه ودرمان سیاه سرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرما خوردگی، آنفلوآنزا و برای درمان نفخ و گرفتگی های عضلانی استفاده می شود.

مضرات آویشن:

در بعضی منابع اشاره شده است که مصرف زیاد آویشن یا عصاره آن در دوران بارداری می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد. بنابراین توصیه شده است که خانمهای حامله بهتر است از مصرف این گیاه خودداری کنند.
در مورد مصرف آویشن در دوران شیردهی، تحقیقات کافی انجام نشده است اما توصیه شده است که در این دوران هم بیش از حد متداول خوراکی، از این گیاه استفاده نشود.
بر اساس تحقیقات، معلوم شده که آویشن می تواند روند انعقاد خون را با تاخیر مواجه کند. بنابراین کسانی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند، از دو هفته قبل از عمل جراحی، نباید آویشن استفاده کنند.
همچنین بعضی افراد ممکن است به آویشن و فرآورده های آن حساسیت داشته باشند، در این صورت نباید از این گیاه به صورت خوراکی یا موضعی (مثل روغنهای پوستی و …) استفاده کنند.
آویشن هم یک گیاه دارویی است
آویشن هم مثل همه گیاهان دارویی و در حقیقت مثل همه داروها، هم فایده دارد و هم عارضه، بنابراین در صورتیکه میخواهید آن را به قصد دارویی استفاده کنید حتما باید این کار را زیر نظر پزشک خود انجام دهید. این حرف که “گیاهان دارویی بر خلاف داروهایی متداول (صنعتی) هیچ عوارضی ندارند” کاملا غلط و خطرناک است.

نمایش جزئیات
خواص و فواید سنجد و پودر آن چیست

آشنایی با خواص و فواید سنجد 

سنجد یکی از میوه های بسیار مفید است که طبع خشک و سردی دارد. این میوه پر خاصیت از زمانهای بسیار قدیم توسط ایرانیان مصرف می شود و در اعیاد سنتی جایگاه خاصی بر سر سفره های پذیرایی داشته است. سنجد با نام علمی «Elaeagnusan gastifolial» است و در صنایع دارویی، بهداشتی، غذایی، عطرسازی و چوب مورد استفاده قرار می گیرد. 3 نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که 2 نوع هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجود می باشد .درخت سنجد هلاگنوس به دلیل میوه های درشت ، قامت بلند، برگ های پهن و نداشتن خار به درخت سنجد هیپورفیا برتری دارد.

 

خواص سنجد 

اثرات ضد التهابی و ضد درد در سنجد 

مطالعات مختلف تاثیر عصاره سنجد در درمان درد و التهاب را نشان داده است. فلاونوئیدهای موجود در سنجد نقش اصلی این درمان را بر عهده دارند.مطالعات علمی نشان داده است که عصاره زیتون در بهبود و کاهش درد و التهاب استئوآرتریت زانو در زنان تاثیر قابل توجهی داشته است. به طور کلی مهمترین کاربرد پزشکی این میوه ، تاثیر ضد درد آن است. به همین دلیل برای افرادی که دچار نرمی استخوان و پوکی استخوان هستند، بسیار مفید می باشد. 

سرماخوردگی

چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم سنجد سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا، گلودرد، سرفه و تب مفید است.

سرما خوردگی 

سنگ کلیه 

خاصیت ضد درد و التهاب سنجد ثابت شده است، علاوه بر این سنجد یک دیورتیک طبیعی است که با پاکسازی و سم زدایی کلیه ها به درمان سنگ کلیه کمک می کند.

درمان تکرر ادرار 

سنجد دارای خاصیت درمانی برای رفع تکرر ادرار در زنان و مردان است. 

خواص ضد باکتریایی 

عصاره موجود در سنجد با جلوگیری از رشد باکتری ها، آنها را متوقف می سازد. زیرا این عصاره تاثیر آنتی بیوتیکی دارد. 

ضد تومور 

مصرف سنجد یا همان زیتون روسی از بروز تومور در بدن پیشگیری می کند. همچنین مصرف سنجد در کنترل دیابت، درمان آرتریت روماتوئید، درمان رتینوپاتی و بیماری های پوست مانند پسوریازیس مفید می باشد. 

کبد چرب 

خاصیت ضدا التهابی قوی در سنجد، به عنوان یک دیورتیک قوی و طبیعی عمل می کند و با پاکسازی و سم زدایی کبد در درمان بیماری های کبدی از جمله ورم کبد و کبد چرب موثر است. 

درمان زخم 

عصاره سنجد در داروهای قارچی به یک بهبود دهنده زخم معروف است. علاوه بر خاصیت درمانی کاهش دهنده التهاب، قابلیت بهبود و درمان زخم نیز از مهمترین خواص سنجد محسوب می شود. عصاره میوه سنجد در بسته شدن سریع محل زخم به خوبی تاثیر می گذارد. 

آرامش عضلانی 

مطالعات مختلف بر روی موش ها نشان داده است که عصاره سنجد مانند داروی دیازپام عمل می کند و موجب آرامش بدن می شود. 

جوان سازی پوست صورت 

ویتامین C بسیار و آنتی اکسیدان های موجود در سنجد موجب افزایش کلاژن می شود و در نتیجه به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی آن کمک می کند. 

مفید برای پوست و مو 

برای تقویت موها و افزایش ضخامت آن، برگ های سنجد را در روغن زیتون بجوشانید به طوری که برگ ها نرم و له شوند و سپس از این روغن برای ماساژ پوست سر استفاده کنید.سنجده پخته شده در روغن زیتون برای رفع درد مفاصل ، رفع خارش پوست و افزایش رشد موها موثر است.